Рецепти

Вдъхновени от вкусните гозби с лимец на нашата колежка и изтънчен кулинар Ели, решихме да споделим нейните рецепти с Вас. Представяме Ви няколко лесни за приготвяне ястия и рецепти за домашно приготвенхляб. Голяма част от Вас ще останат изненадани от кулинарното разнообразие, което можете да постигнете с лимеца. Обработените зърна, кълнове и брашно от лимец могат да се влагат в салати, основни ястия и десерти. Доверете се на Ели, за да откриете неустоимите вкусове на древното жито.

ФОКАЧА С МАСЛИНИ, СУШЕНИ ДОМАТИ И РОЗМАРИН

ФОКАЧА С МАСЛИНИ, СУШЕНИ ДОМАТИ И РОЗМАРИН

ФОКАЧА С МАСЛИНИ, СУШЕНИ ДОМАТИ И РОЗМАРИН

Представяме ви рецепта за традиционен италиански плосък хляб, която със сигурност ще ви стане любима, веднъж щом я опитате. Страхотният вкус идва от детайлите - подредените маслини и сушените домати върху тестото, поръсени със сол, зехтин и розмарин. Комбинира се чудесно с любима разядка, супа или основно.

ПАСТА ,,ПУТАНЕСКА''

ПАСТА ,,ПУТАНЕСКА''

Паста "Путанеска" е богата на вкус италианска рецепта със сос, пълен с ароматни съставки като маслини, каперси, много чесън и аншоа. Сосът е подходящ за всички видове паста от "Земята на траките".

ПАСТА ,,ПУТАНЕСКА''

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

Ръженото брашно придава невероятен вкус и аромат на прясно изпечения домашен хляб. Насладете се на неустоима хрупкава коричка и вкус на хляб, печен в селска глинена пещ, благодарение на специалния глинен съд, в който в изпечен.

ПАСТА СЪС СПАНАЧЕНО ПЕСТО И СКАРИДИ

ПАСТА СЪС СПАНАЧЕНО ПЕСТО И СКАРИДИ

Рецептата е бърза и лесна. Сосът не преминава през топлинна обработка и е свеж, лек и много вкусен. Комбинира се чудесно с всички видове паста от Земята на траките.

ПАСТА СЪС СПАНАЧЕНО ПЕСТО И СКАРИДИ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

Класическа рецепта за паста със сос ,,Болонезе", който е любим вкус на много от нас. Основните съставки в соса са каймата и доматите и е подходящ за всички видове паста от ,,Земята на траките".