Сварете спагетите* като спазвате инструкциите на етикета.
За приготвянето на соса, нарежете чесъна на ситно, а аншоата на по-едро. Запържете ги заедно с отцедените каперси в тиган за около 2-3 мин на средна степен на котлона. Добавете доматите. Гответе 2-3 мин. Нарежете маслините на колелца и ги добавете към доматите. Гответе още 1 мин., докато овкусят соса. Прибавете и нарязания на ситно босилек. Отцедете сварените спагети добре и ги сложете в тигана. Добавете и 2-3 черпака от водата, в която пастата се е варила. Продължете да готвите за 2-3 мин. при постоянно бъркане, докато спагетите поемат част от соса и се овкусят.
Сервирайте пастата в подходяща чиния и поръсете с пармезан.
*Сосът е подходящ и за другите видове паста, предлагани от Земята на траките