ПАСТА ,,ПУТАНЕСКА''

ПАСТА ,,ПУТАНЕСКА''

ПАСТА ,,ПУТАНЕСКА''

Необходими продукти за 4 порции

  • 1 пакет СПАГЕТИ от натурална пшеница (500 г)
  • 6 с. л. зехтин
  • 3-4 скилидки чесън
  • 100 гр. аншоа
  • 120 гр. каперси
  • 700 гр. смлени домати
  • 200 гр. маслини каламата (без костилка)
  • 3-4 стръка пресен босилек
  • пармезан за поръсване

Начин на приготвяне

Сварете спагетите* като спазвате инструкциите на етикета. 

За приготвянето на соса, нарежете чесъна на ситно, а аншоата на по-едро. Запържете ги заедно с отцедените каперси в тиган за около 2-3 мин на средна степен на котлона. Добавете доматите. Гответе 2-3 мин. Нарежете маслините на колелца и ги добавете към доматите. Гответе още 1 мин., докато овкусят соса. Прибавете и нарязания на ситно босилек. Отцедете сварените спагети добре и ги сложете в тигана. Добавете и 2-3 черпака от водата, в която пастата се е варила. Продължете да готвите за 2-3 мин. при постоянно бъркане, докато спагетите поемат част от соса и се овкусят. 

Сервирайте пастата в подходяща чиния и поръсете с пармезан.

*Сосът е подходящ и за другите видове паста, предлагани от Земята на траките