Вдъхновени от вкусните гозби с лимец на нашата колежка и изтънчен кулинар Ели, решихме да споделим нейните рецепти с Вас. Представяме Ви няколко лесни за приготвяне ястия и рецепти за домашно приготвенхляб. Голяма част от Вас ще останат изненадани от кулинарното разнообразие, което можете да постигнете с лимеца. Обработените зърна, кълнове и брашно от лимец могат да се влагат в салати, основни ястия и десерти. Доверете се на Ели, за да откриете неустоимите вкусове на древното жито.
Съставките са само пет и комбинацията е очаквано добра. Рецептата е за хляб с брашно само от Лимец с добавени цели семена от КИМ. Получава се много ароматен и е невероятно вкусен. За уникалната хрупкава коричка е ,,виновен" специалния ни глинен съд за печене на хляб.
Ръженото брашно придава невероятен вкус и аромат на прясно изпечения домашен хляб. Насладете се на неустоима хрупкава коричка и вкус на хляб, печен в селска глинена пещ, благодарение на специалния глинен съд, в който в изпечен.
Рецептата е бърза и лесна. Сосът не преминава през топлинна обработка и е свеж, лек и много вкусен. Комбинира се чудесно с всички видове паста от Земята на траките.
Класическа рецепта за паста със сос ,,Болонезе", който е любим вкус на много от нас. Основните съставки в соса са каймата и доматите и е подходящ за всички видове паста от ,,Земята на траките".
Представяме ви рецепта за традиционен италиански плосък хляб, която със сигурност ще ви стане любима, веднъж щом я опитате. Страхотният вкус идва от детайлите - подредените маслини и сушените домати върху тестото, поръсени със сол, зехтин и розмарин. Комбинира се чудесно с любима разядка, супа или основно.