Рецепти

Вдъхновени от вкусните гозби с лимец на нашата колежка и изтънчен кулинар Ели, решихме да споделим нейните рецепти с Вас. Представяме Ви няколко лесни за приготвяне ястия и рецепти за домашно приготвенхляб. Голяма част от Вас ще останат изненадани от кулинарното разнообразие, което можете да постигнете с лимеца. Обработените зърна, кълнове и брашно от лимец могат да се влагат в салати, основни ястия и десерти. Доверете се на Ели, за да откриете неустоимите вкусове на древното жито.

ПИТКА С МАСЛО И ШАРЕНА СОЛ

ПИТКА С МАСЛО И ШАРЕНА СОЛ

ПИТКА С МАСЛО И ШАРЕНА СОЛ

Ароматна, мека и много вкусна питка с яйце, масло, чесън и шарена сол. Печена във форма за кекс, тя придобива интересна, нестандартна форма. Сигурни сме, че веднъж опитате ли я, ще я приготвяте отново и отново.

ГРЪЦКА САЛАТА С ОРЗО (АРПА)

ГРЪЦКА САЛАТА С ОРЗО (АРПА)

Тази гръцка салата е истинско богатство от вкусове и се приготвя лесно! Ще ви покажем как да превърнете орзото (известно още като арпа, ризони или критараки) в невероятно вкусна макаронена салата. Тайната на нейния неповторим вкус се крие в маринатата.

ГРЪЦКА САЛАТА С ОРЗО (АРПА)

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

Ръженото брашно придава невероятен вкус и аромат на прясно изпечения домашен хляб. Насладете се на неустоима хрупкава коричка и вкус на хляб, печен в селска глинена пещ, благодарение на специалния глинен съд, в който в изпечен.

ПАСТА СЪС СПАНАЧЕНО ПЕСТО И СКАРИДИ

ПАСТА СЪС СПАНАЧЕНО ПЕСТО И СКАРИДИ

Рецептата е бърза и лесна. Сосът не преминава през топлинна обработка и е свеж, лек и много вкусен. Комбинира се чудесно с всички видове паста от Земята на траките.

ПАСТА СЪС СПАНАЧЕНО ПЕСТО И СКАРИДИ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

Класическа рецепта за паста със сос ,,Болонезе", който е любим вкус на много от нас. Основните съставки в соса са каймата и доматите и е подходящ за всички видове паста от ,,Земята на траките".