СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ

Необходими продукти за 5 порции:

  • 1 пакет СПАГЕТИ от натурална пшеница (500 г)
  • 500 г смляно телешко месо/кайма
  • 2 глави кромид лук
  • 2 моркова
  • 500 г мляни домати/доматен сос
  • 120 г червено вино
  • 1 ч.л. чесън на прах/2-3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 30-40 г настъргано твърдо сирене (пармезан, грана падано или друго)

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтин/олио. Добавете смляното месо и го запържете. Сипете виното и бъркайте няколко минути, докато се изпари алкохолът. Добавете сухите подправки (чесън, сол, черен пипер) към доматения сос, след което добавете към месото. Оставете да ври, докато сосът се сгъсти.

Сварете спагетите*, като спазвате инструкциите на етикета.

Сервирайте спагетите в подходяща чиния. Полейте обилно със соса и поръсете с настъргано твърдо сирене (пармезан, грано падано или друго по избор).