Изсипете содата в топлата вода и разбъркайте, докато се разтвори.
Добавете лимоновия сок и след като сместа шупне я изсипете в купата с брашно.
Добавете солта и разбъркайте.
Омесете меко тесто, оформете го на топка и го поставете в кръглия глинен съд за печене на хляб, който може да закупите от Земята на траките.
Съдът трябва да е предварително загрят на 250℃ във фурната без вентилатор. Отнема около 10-15 минути в зависимост от фурната.
След като сте поставили тестото в съда, поръсете го леко с брашно, поставете капака и го върнете във фурната. Трябва да действате внимателно и бързо, за да не изстине съдът.
Засечете 45 минути и без да променяте температурата (250℃ без вентилатор), го оставете да се пече.
След 45 минути питката е готова. Извадете я и я поставете на решетка, за да изстине.
Готовата питка е с неустоима хрупкава коричка.
Добър апетит!