САЛАТА АЙСБЕРГ С РИБА ТОН И ЛИМЕЦ

САЛАТА АЙСБЕРГ С РИБА ТОН И ЛИМЕЦ

САЛАТА АЙСБЕРГ С РИБА ТОН И ЛИМЕЦ

Необходими продукти за 1 салата 300-350 г

  • 150 г салата айсберг (около 1/4 от салатата)
  • 100 г риба тон (консерва) *
  • *рибата тон може да се замени с пушена сьомга или скумрия
  • 50 г лимец (предварително сварен)
  • 50 г каперси в оцет - консерва
  • 7-8 маслини тип стафида
  • сол
  • сос нар или балсамико
  • зехтин

Начин на приготвяне

Измийте зърната от лимец и ги сварете в 1 л вода на слаб огън за около 1-1½ часа, докато зърната се разпукнат и отцедете.

Нарежете или накъсайте салатата айсберг. Добавете рибата, каперсите и маслините и овкусете със сол, сос от нар (или балсамико) и зехтин.

Разбъркайте съставките. Сервирайте в купа за салата и поръсете със зърната от лимец.