Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте тиган с диаметър около 25 сантимерта на силна степен на котлона и сложете на сухо в него бекона. Гответе бекона около 2-3 мин., докато се постопи мазнината му. Разбърквайте постоянно, за да не загори. Добавете лука и отново бъркайте. Намалете котлона на средна степен. След като омекне лука, добавете и чесъна. Бъркайте отново около минута и сипете виното. След като заври добавете останалите продукти - топено сирене, сметана и сушена манатарка. Внимателно бъркайте, докато получите хомогенна смес. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе 10-15 мин., докато сосът се сгъсти.
Сварете паста от лимец*, като спазвате инструкциите на етикета.
Сервирайте пастата в подходяща чиния. Полейте обилно със соса и поръсете с настъргано твърдо сирене (пармезан, грана падано или друго по избор).
*Сосът е подходящ и за другите видове паста, предлагани от Земята на траките