ЛИМЕЦОВИ ЛОКУМКИ С КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ

ЛИМЕЦОВИ ЛОКУМКИ С КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ

ЛИМЕЦОВИ ЛОКУМКИ С КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ

Необходими продукти за около 20-25 сладки

  • 1 яйце
  • 80 г пудра захар
  • 1 с.л. мед
  • 100 г кокосово масло
  • ½ ч.л. джиниджифил млян
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода
  • 250 г пълнозърнесто брашно от лимец
  • 210 г (1 кутия и половина) локум - обикновен или с аромат по избор
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с пудрата захар, меда и маслото. Добавете сухите съставки канела, джинджифил, сода и брашното и омесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го поставете в хладилник за 1 час. 

След това разточете тестото с дебелина около 3-4 мм с помоща на точилка върху поръсен с брашно плот. Нарежете тестото на правоъгълници с размери 3,5 см на 5,5 см. Всяко парче локум разрежете на две части по дължина. Във всеки правоъгълник поставете парче локум и завийте тестото около него.

Подредете сладките в тава, покрита с хартия за печене. Печете сладките 12-14 мин. в загрята на 180 градуса фурна.

След като изстинат ги поръсете с пудра захар.