Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер и сол. Към тях добавете постепенно зехтина и водата и замесете тесто.
Семената може да сложите или в тестото, докато го месите, или след като го разточите, като го поръсите.
Върху хартия за печене разточете блат от тестото с размерите на тавата и дебелина около 0,5 см. За посoчените количества е подходяща правоъгълна тава с размери 30 х 40 см.
След това, с помощта на кръгъл нож за пица, разрежете блата на ивици с широчина от около 1-2 см и ги преместете заедно с хартията в тавата.
Печете гризините в предварително загрята фурна на 160 градуса без вентилатор за около 30 минути.
След като ги извадите от фурната, оставете малко да се охладят и ги разчупете една от друга, докато са още топли.