Начин на приготвяне на тестото:
Разбъркайте яйцата с пудрата захар, меда и олиото. Добавете сухите съставки канела, джинджифил, сода и брашно колкото поеме за омесване на меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го поставете в хладилник за 1 час. След това разточете тестото с дебелина около 3-4 мм с помоща на точилка върху поръсен с брашно плот. Изрежете сладки с помоща на формички с коледни мотиви. Подредете ги в голяма тава, покрита с хартия за печене. Печете сладките 12-14 мин. в загрята на 180 градуса фурна. След като изстинат ги украсете с глазура с помоща на сладкарски шприц.
Начин на приготвяне на глазурата:
Разбъркайте белтъка с пудрата захар с помоща на миксер. Добавете лимоновия сок и отново бъркайте до получаване на гладка смес.
*по желание можете да оцветите глазурата в различни цветове като добавите сладкарска боя.