КОЛЕДНИ ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ С БРАШНО ОТ ЛИМЕЦ

КОЛЕДНИ ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ С БРАШНО ОТ ЛИМЕЦ

КОЛЕДНИ ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ С БРАШНО ОТ ЛИМЕЦ

Необходими продукти за тестото (за около 40-60 сладки):

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 2 с.л. мед
  • ½ ч.ч. олио
  • 1 ч.л. млян джинджифил
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода
  • около 500 г пълнозърнесто брашно от лимец (до получаване на меко тесто)

Необходими продукти за глазурата:

  • 1 бр. яйчен белтък
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 3-4 капки лимонов сок

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на тестото:

Разбъркайте яйцата с пудрата захар, меда и олиото. Добавете сухите съставки канела, джинджифил, сода и брашно колкото поеме за омесване на меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го поставете в хладилник за 1 час. След това разточете тестото с дебелина около 3-4 мм с помоща на точилка върху поръсен с брашно плот. Изрежете сладки с помоща на формички с коледни мотиви. Подредете ги в голяма тава, покрита с хартия за печене. Печете сладките 12-14 мин. в загрята на 180 градуса фурна. След като изстинат ги украсете с глазура с помоща на сладкарски шприц. 

 

Начин на приготвяне на глазурата:

Разбъркайте белтъка с пудрата захар с помоща на миксер. Добавете лимоновия сок и отново бъркайте до получаване на гладка смес.

*по желание можете да оцветите глазурата в различни цветове като добавите сладкарска боя.