Рецепти

Вдъхновени от вкусните гозби с лимец на нашата колежка и изтънчен кулинар Ели, решихме да споделим нейните рецепти с Вас. Представяме Ви няколко лесни за приготвяне ястия и рецепти за домашно приготвенхляб. Голяма част от Вас ще останат изненадани от кулинарното разнообразие, което можете да постигнете с лимеца. Обработените зърна, кълнове и брашно от лимец могат да се влагат в салати, основни ястия и десерти. Доверете се на Ели, за да откриете неустоимите вкусове на древното жито.

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

КЛАСИЧЕСКИ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЧЕНО И РЪЖЕНО БРАШНО СЪС СУХА ЗАКВАСКА

Ръженото брашно придава невероятен вкус и аромат на прясно изпечения домашен хляб. Насладете се на неустоима хрупкава коричка и вкус на хляб, печен в селска глинена пещ, благодарение на специалния глинен съд, в който в изпечен.

КОЗУНАК СЪС СТАФИДИ, ПЕЧЕН В ГЛИНЕН СЪД

КОЗУНАК СЪС СТАФИДИ, ПЕЧЕН В ГЛИНЕН СЪД

Хрупкава коричка, мека среда и прекрасен аромат - тайната е в специалния глинен съд, в който е изпечен този невероятен козунак със стафиди, сушени плодове, бадеми и кора от лимон за свежест.

КОЗУНАК СЪС СТАФИДИ, ПЕЧЕН В ГЛИНЕН СЪД

ПАСТА ОТ ЛИМЕЦ С БЯЛ СОС С БЕКОН И ТОПЕНО СИРЕНЕ

ПАСТА ОТ ЛИМЕЦ С БЯЛ СОС С БЕКОН И ТОПЕНО СИРЕНЕ

ПАСТА ОТ ЛИМЕЦ С БЯЛ СОС С БЕКОН И ТОПЕНО СИРЕНЕ

Представяме Ви бърза и лесна рецепта за ПЪЛНОЗЪРНЕСТА паста с много ниско съдържание на глутен. Сосът е приготвен със сметана, бекон, топено сирене и манатарки! Съставките се комбинират чудесно и резултатът е повече от впечатляващ!

КОЗУНАК С ШОКОЛАД И БАДЕМИ, ПЕЧЕН В ГЛИНЕН СЪД

КОЗУНАК С ШОКОЛАД И БАДЕМИ, ПЕЧЕН В ГЛИНЕН СЪД

Вкусно изкушение, не само за Великден! Хрупкава кора, среда ,,на конци", страхотен вкус и перфектна текстура с тази лесна рецепта за козунак! Тайната съставка е специалният глинен съд!

КОЗУНАК С ШОКОЛАД И БАДЕМИ, ПЕЧЕН В ГЛИНЕН СЪД

ЛОЗОВИ САРМИЧКИ С ЛИМЕЦ И МЛЕЧЕН СОС

ЛОЗОВИ САРМИЧКИ С ЛИМЕЦ И МЛЕЧЕН СОС

ЛОЗОВИ САРМИЧКИ С ЛИМЕЦ И МЛЕЧЕН СОС

Любимите на всички лозови сармички стават още по-неустоими и впечатляващи, когато заместите ориза с лимец и ги поднесете с млечен сос. Впечатлете близките си и ги изненадайте с вкуса на древното жито, съчетан с класическия вкус на лозовите сарми.