ПАСТА ОТ ЛИМЕЦ С БЯЛ СОС С БЕКОН И ТОПЕНО СИРЕНЕ

ПАСТА ОТ ЛИМЕЦ С БЯЛ СОС С БЕКОН И ТОПЕНО СИРЕНЕ

ПАСТА ОТ ЛИМЕЦ С БЯЛ СОС С БЕКОН И ТОПЕНО СИРЕНЕ

Необходими продукти за 4 порции

  • 1 пакет ПАСТА от БИО лимец (400 г)
  • 200-250 г пушен бекон (или пушени свински гърди)
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 3-4 г сушена манатарка (3-4 резенчета нарязани на ситно или смляни)
  • 200 мл бяло вино
  • 150 мл сметана за готвене
  • 150 г топено сирене за мазане гауда
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете бекона на малки кубчета. Загрейте тиган с диаметър около 25 сантимерта на силна степен на котлона и сложете на сухо в него бекона. Гответе бекона около 2-3 мин., докато се постопи мазнината му. Разбърквайте постоянно, за да не загори. Добавете лука и отново бъркайте. Намалете котлона на средна степен. След като омекне лука, добавете и чесъна. Бъркайте отново около минута и сипете виното. След като заври добавете останалите продукти - топено сирене, сметана и сушена манатарка. Внимателно бъркайте, докато получите хомогенна смес. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе 10-15 мин., докато сосът се сгъсти.

Сварете паста от лимец*, като спазвате инструкциите на етикета.
Сервирайте пастата в подходяща чиния. Полейте обилно със соса и поръсете с настъргано твърдо сирене (пармезан, грана падано или друго по избор).

*Сосът е подходящ и за другите видове паста, предлагани от Земята на траките