СОДЕНА ПИТКА ОТ ЛИМЕЦ С ЛИМОНОВ СОК

СОДЕНА ПИТКА ОТ ЛИМЕЦ С ЛИМОНОВ СОК

СОДЕНА ПИТКА ОТ ЛИМЕЦ С ЛИМОНОВ СОК

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Изсипете содата в топлата вода и разбъркайте, докато се разтвори.

Добавете лимоновия сок и след като сместа шупне я изсипете в купата с брашно.

Добавете солта и разбъркайте.  

Омесете меко тесто, оформете го на топка и го поставете в кръглия глинен съд за печене на хляб, който може да закупите от Земята на траките.

Съдът трябва да е предварително загрят на 250℃ във фурната без вентилатор. Отнема около 10-15 минути в зависимост от фурната.

След като сте поставили тестото в съда, поръсете го леко с брашно, поставете капака и го върнете във фурната. Трябва да действате внимателно и бързо, за да не изстине съдът.

Засечете 45 минути и без да променяте температурата (250℃ без вентилатор), го оставете да се пече.

След 45 минути питката е готова. Извадете я и я поставете на решетка, за да изстине.

Готовата питка е с неустоима хрупкава коричка.

Добър апетит!